Outdoor bootcamp

Outdoor bootcamp is een combinatie van hardlopen met krachtoefeningen met eigen lichaamsgewicht buiten onze trainingsstudio. Een groot gedeelte van deze training is off-road over grindpaden en gras. Daarnaast maken we onderweg gebruik van attributen als bankjes, trappen, bomen en lantaarnpalen. Deelnemers moeten minimaal 500 meter aaneengesloten kunnen hardlopen.

Indoor bootcamp

Deze 60 minuten durende training bestaat uit drie gedeeltes. De eerste twee gedeeltes zijn opgesplitst in een van te voren bepaald aantal minuten. In deze tijd worden drie tot vier oefeningen zo vaak mogelijk uitgevoerd tot de tijd voorbij is. Zo kan een ieder op zijn of haar eigen niveau trainen. Het derde gedeelte bestaat uit een circuit van oefeningen waarin zoveel mogelijk verschillende spiergroepen aan het werk worden gezet. Deze training is voor iedereen toegankelijk.

Boxing bootcamp

Boxing Bootcamp is een intensieve training die gericht is op het leren en uitvoeren van verschillende basistechnieken van het boksen op bokszakken in combinatie met het uitvoeren van oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Bij boxing bootcamp is er absoluut geen direct fysiek contact.

Corepower

Corepower is een training die specifiek gericht is op het trainen van alle spieren van de core (de kern van het lichaam). Te weten de buikspieren, onderrugspieren, bilspieren en bovenbeenspieren.

Dit leidt tot een betere balans en stabiliteit tijdens de dagelijkse activiteiten. In feite zijn de meeste sporten en andere lichamelijke activiteiten sterk afhankelijk van stabiele kern spieren, daar bijna alle bewegingen beginnen vanuit de kern van het lichaam.

Tabata

Tabata duurt maximaal 30 minuten en is soort een HIIT-training: high intensity interval training.

Met andere woorden, je voert in korte tijd oefeningen op hoge intensiteit uit. Bij Tabata gaat het om in totaal acht oefeningen van twintig seconden. Tussen die oefeningen heb je steeds tien seconden rust.
In totaal ben je op die manier vier minuten bezig, exclusief warming-up en cooling-down.

Nu gaan we natuurlijk geen training van vier minuten geven. Daarom herhalen we bovenstaande ronde in totaal vijf keer, waardoor de intensiteit van de training nog verder toeneemt.
Tussen iedere ronde heb je maximaal één minuut rust.

Zo ben je binnen 30 minuten klaar met een zeer intensieve work-out!