Aagje Soederhuijsen blijft haar grenzen verleggen
“Die burpees gaan me makkelijker af dan ooit”

Aagje Soederhuijsen heeft net een les corepower achter de rug als ik met haar in gesprek mag. Ze vertelt me dat het haar zesde keer sporten van deze week is. Aagje bonkt van de energie, want die zes keer blijkt geen uitzondering te zijn. Zo doet ze het iedere week. En nee, dat is niet het enige wat de sportieveling doet. Ze werkt drie dagen per week in het ziekenhuis, ze past een dag in de week op haar kleinkinderen en alsof het niets is spint ze ook nog iedere week een uur met haar man Rob. Haar trainers weten niet beter: “Zo doet Aagje het altijd al”. Sinds de start van de studio bijna zes jaren geleden. Zolang sport deze inspirerende vrouw al bij Stefan en Maxime van Kuilenburg. Ze is het eerste lid van Personal Fitness 4 You. En wat voor lid!

Toen de deuren van de sportstudio voor de allereerste keer openden voor publiek stond Aagje vooraan. Ze kende Stefan al en het was voor haar een logische stap om bij hem te gaan sporten. Aagje weet het nog goed, toen Personal Fitness 4 You net van start ging. “Een kleinere ruimte dan nu en minder sporters. Er was plek voor ongeveer zes matjes aan de ene kant. Aan de andere kant stonden de fitnessapparaten.” Op dit moment bijna niet meer voor te stellen. Het aantal sporters en het aantal vierkante meters is gegroeid. Aagje heeft alle ontwikkelingen meegemaakt. De verhuizing, de groei, het trainingsaanbod. Desondanks voelt het qua sfeer hetzelfde. “De mannen kennen alle sporters bij naam en ze maken met iedereen een praatje. De sporters doen hetzelfde. We zeggen elkaar goedendag. Er is ruimte voor een dolletje. Ik vind dat een prettige sfeer”, aldus Aagje.

Een bron van inspiratie
Een leven zonder sport? Voor de vrouw uit Zwijndrecht is dat onmogelijk. Sinds haar vierde sport ze. Gestart met keurturnen (turnen waarbij aan hoge eisen moet worden voldaan) om vervolgens te gaan volleyballen. Tennissen kan ze ook en wielrennen vindt Aagje eveneens heerlijke beweging. Op dit moment doet ze twee keer in de week aan krachttraining en volgt ze drie groepslessen. Daarnaast neemt ze een keer in de week deel aan hotyoga en ze spint dus ook nog iedere week met haar man.

Op de vraag hoe Aagje dit volhoudt antwoordt ze: “Dat weet ik ook niet, maar sporten geeft mij energie. Mijn collega’s verklaren me ook voor gek hoor, niemand die me begrijpt.” Tot voor kort, want inmiddels is er een collega die haar wel snapt. “Met een van mijn collega’s ging het lichamelijk wat minder. Ze zei: Aagje jij bent mijn voorbeeld! Het sporten begon. Hoewel ze het moeilijk vond in het begin vindt ze het nu super leuk, ze merkt dat ze vooruitgaat en voelt zich steeds fitter. Dat is toch fijn, dat je iemand kunt inspireren tot een gezondere levensstijl.”

Altijd vrolijk en altijd fanatiek
Zelf vindt de sportieveling haar inspiratie in trainers. “Ik doe altijd mijn best voor mijn trainer”, vertelt ze. “Ooit had ik een trainer die de plank naar mijn idee volledig missloeg. Dan is de lol er snel af.” De trainers van Personal Fitness 4 You kunnen zich dat moeilijk voorstellen, dat Aagje geen lol in sporten heeft. Stefan, eigenaar van de sportstudio: “Ze komt altijd vrolijk binnen en is altijd fanatiek. Het maakt niet uit of het een groepstraining of individueel trainen betreft, ze drijft zichzelf tot het uiterste.” Vooral bij boxing bootcamp, haar favoriete groepstraining. “Ze stoot en trapt alsof haar leven ervan afhangt” concludeert Stefan trots.

Lang leve de burpees
Haar nabije omgeving snapt dat sporten wel. Haar man is net zo’n fanaat: “Hij houdt van fietsen, vooral van wielrennen. Hij fietst met vrienden zo naar Frankrijk”. En dan haar zoon, hij honkbalt op hoog niveau. Een discussie over de hoeveelheid trainingsuren heeft Aagje dus nog nooit hoeven voeren. Samen met haar man kan ze de hele wereld aan: “Ik heb een schat van een man, we doen alles samen.” Zo namen ze afgelopen zomer samen deel aan het Fit for Summer programma. Een trainings- en voedingsprogramma op maat om op een gezonde en snelle manier fit de zomer in te gaan. Aagje: “Ik ben tien kilo afgevallen en weet je, die burpees. Die gaan me makkelijker af dan ooit!”