Borst trainen met dumbells

Het trainen met dumbells is een geweldige manier om je borst te trainen. Deze oefeningen kan je in de sportschool, thuis of op vakantie uitvoeren als er dus maar dumbells in de buurt zijn.

Het is een goed idee om met een trainer te werken als je begint met het trainen van je borst met dumbells, zodat je de juiste vorm en techniek kunt leren om blessures te voorkomen. Zodra je vertrouwd bent met de oefeningen, kun je de volgende stappen volgen om je borst te trainen met dumbells:

Borstoefeningen met dumbells

  • Kies een geschikt gewicht: Het is belangrijk om een gewicht te kiezen dat uitdagend is, maar niet te zwaar om de juiste vorm te behouden. Als je de oefeningen voor de eerste keer doet, kun je beginnen met lichtere gewichten en langzaam opbouwen naarmate je sterker wordt.
  • Warm je spieren op: Voordat je begint met het trainen van je borst met dumbells, is het belangrijk om je spieren op te warmen met een licht cardiotraining of een paar lichtere oefeningen voor je borst, zoals push-ups of dumbell flyes met lichtere gewichten. Dit helpt om letsel te voorkomen en zorgt ervoor dat je spieren klaar zijn om te presteren.
  • Begin met een dumbell chest press: Deze oefening is een goede keuze om je borst te trainen omdat het de volledige borstspiergroep aanspreekt. Ga op een bank liggen met een dumbell in elke hand en til de gewichten boven je borst. Buig je ellebogen en laat de gewichten langzaam naar beneden zakken totdat ze net boven je borst zijn en druk ze vervolgens weer omhoog naar de startpositie. Doe 3-4 sets van 8-12 herhalingen.
  • De dumbell incline chest press is een geweldige oefening om de bovenkant van je borst te trainen. Dit is hoe je de oefening kunt uitvoeren: Ga op een incline bank liggen 30-45 graden en voer dezelde stappen uit als bij de ‘gewone’ dumbell chest press.
  • Voeg dumbbell flyes toe: Dit is een goede isolerende oefening om de borst te trainen. Ga op een bank liggen met een dumbbell in elke hand en til ze naar boven totdat ze boven je borst zijn. Laat ze vervolgens naar beneden zakken totdat ze op schouderhoogte zijn en druk ze weer omhoog naar de startpositie. Doe 3-4 sets van 8-12 herhalingen.
  • Voeg dumbbell push-ups toe: Push-ups zijn een effectieve oefening voor het trainen van je borst en kunnen worden aangepast aan je fitnessniveau door het gebruik van dumbbells. Plaats een dumbbell op de grond naast elke hand en plaats je handen op de dumbbells terwijl je in de push-uppositie gaat staan. Buig je ellebogen en laat je borst naar de grond zakken totdat

Zorg dat je altijd progressie blijft boeken met het trainen. Dit kan door deze tips te volgen.

 Wil je uitleg over bortsoefeningen met dumbells dan staan we altijd voor je klaar!

Volgende artikel