Hoe vind je een sportschool die bij je past?

Je hebt zin om aan je lichaam te werken en wilt lekker gaan sporten. Op Google tik je in Sportschool en krijgt allerlei verschillende sportscholen te zien. Maar welke past nu bij je?
In dit artikel geven we je tien tips die je helpen bij het kiezen van jouw gym!

Tips voor het kiezen van de juiste sportschool

1.Recensies

Kijk op de Google welke recensies de sportscholen hebben. Zijn mensen positief en wat geven ze aan als goede en slechte punten van de gym. Belangrijk is of jij ook waarde hecht aan deze punten. Gaat een recensie over groepslessen, maar wil je alleen fitnessen, dan is deze recensie niet van belang.
We raden aan om niet naar de recensies op een site te kijken, deze kunnen zijn verzonnen.

2. Plaats

Hoe ver wil je rijden om te gaan sporten? We merken dat mensen op een natte donkere dag minder zin hebben om te gaan sporten. (juist dan gaan sporten!). Moet je dan ook nog een half uur fietsen, dan wordt de drempel voor veel mensen heel hoog.
Aan de andere kant zijn er ook mensen die liever geen bekenden om zich heen hebben tijdens het sporten, zoek dan juist wel een sportschool die iets verder weg is.

3. Intake en/of proeftraining

Schrijf je niet zomaar online in bij een sportschool. Ga langs om te kijken hoe de sfeer is bij de gym en of je er lekker kunt trainen. Lid worden bij een sportschool is een grote aankoop. Uiteindelijk betaal je voor een abonnement  al snel een paar honderd euro. 

4. Personeel

De trainers en andere medewerkers zorgen voor de sfeer in de sportschool. Daarnaast kunnen ze je helpen met jouw trainingen. Kijk of de volgende vragen van belang zijn voor je en of je er een positief antwoord op kan krijgen:

Zijn er überhaupt trainers op de werkvloer? Met hoeveel zijn ze? Zijn de trainers vriendelijk en toegankelijk? Hebben ze veel kennis van zaken? Helpen ze als je een vraag hebt? Spreken ze mensen aan als ze een oefening verkeerd uitvoeren?

5. Prijs

De prijzen voor een fitnessabonnement variëren tussen de 20 en 100 euro per maand. Bepaal voor jezelf hoeveel je uit wilt geven om te sporten.
Het is ook belangrijk om te kijken wat je voor die prijs krijgt. Ben je een ervaren sporter die al alles weet van fitnessen, dan kan je prima terecht in een budgetsportschool, waar je verder geen uitleg krijgt.
Ben je een beginnende sporter, dan is het erg belangrijk om een schema en goede uitleg te krijgen. Bij de sportscholen met meer service, betaal je vaak iets meer.

6. Drukte

Ga bij de sportschool kijken op het moment dat jij vaak sport. Train je altijd overdag, dan zal je niet veel last hebben van wachtrijen voor de bench press. Wellicht is dit anders als je altijd op maandagavond traint. Wil je lekker doortrainen zoek dan een sportschool waar het niet te druk is.

7. Opgeruimd


Als je veel waarde hecht aan hygiëne, onderzoek dan ook of een sportschool schoon is. Een sportschool is geen massagesalon, maar een schone ruimte mag je zeker verwachten.
Kijk ook of alle spullen goed op hun plek liggen. Het is erg vervelend als je steeds op zoek moet naar dumbells, plates, clipjes en stangen.

8. Sfeer

Het is erg belangrijk om je op je gemak te voelen bij de sportschool. Je behaalt dan de beste  resultaten. De ene sporter vindt het leuk om bij een persoonlijke sportschool af en toe een praatje te maken, de andere sporter traint liever anoniem met muziek in zijn oortjes.

9. Faciliteiten

Onderzoek welke faciliteiten een sportschool heeft en of je hier belang aan hecht. Ga je het liefst na je training gelijk naar huis, of ga je liever eerst de sauna in en douchen. Of misschien vind je het erg belangrijk om een bakje koffie te drinken na de groepstraining met je medesporters.

10. Openingstijden

Train je graag heel vroeg of heel laat, onderzoek dan goed of de gym wel open is. Ook kunnen de openingstijden in het weekend ver uiteenlopen.

We hopen dat je met onze tips een mooie sportschool gaat uitzoeken. Ga altijd even langs om sfeer te proeven. Bij ons ben je in ieder geval welkom voor een gratis proeftraining en intake.

Volgende artikel