Interview met Familie Vogelezang

 Acht vragen aan…  De familie Vogelezang. Paul, Janine, Judith, Lisette, Esmee en Mike. Ze hebben allemaal verschillende doelen en wensen. Maar één ding hebben ze gemeen: Ze zijn bloedfanatiek en gaan er vol voor!

Stel jullie zelf even kort voor

Wij zijn de familie Vogelezang, het gezin van Paul en Janine met hun 3 dochters Judith, Lisette en Esmee.Judith woont samen met haar vriend en aanstaande man Mike. Hij hoort ook inmiddels al 12 jaar bij ons gezin.
Bij familie en vrienden zijn we bekend als de vogeltjes van de Pelikaan, de straat waar we wonen. Onze leeftijden variëren tussen 20 en 54. We houden ervan om samen dingen te ondernemen en van lekker eten.

Hoelang trainen jullie al bij Personal Fitness 4 You (PF4Y)?

Janine was de eerste die kennis maakte met Personal Fitness 4 You. Ze is in 2013 begonnen bij Stefan met de bootcamp in het Oosterpark. In die tijd had hij nog geen trainingsstudio.
Paul maakte in 2014 kennis met PF4Y. Hij trainde eerst bij Fitland, die door Basic Fit werd overgenomen. Aangezien ik de persoonlijke begeleiding miste ben ik toen naar PF4Y overgestapt.
Judith en Mike zijn sinds 2017 lid van PF4Y, Lisette vanaf 2016 en Esmee vanaf 2018.

Wat is de reden dat jullie voor PF4Y hebben gekozen? 

Zoals gezegd is Janine begonnen bij Stefan toen hij nog geen trainingsstudio had. Ze houdt van buiten sporten en wilde eens wat anders. Via kennissen kwam ze in contact met Stefan. De lessen in het Oosterpark waren toen al erg leuk. We sjouwden toen al boomstammen en hadden naast de fysieke inspanning erg veel lol.
Paul kwam een jaar later. Hij zocht persoonlijke begeleiding voor de training van een Strong Viking. Dat is een obstacle race van 7 tot 60 km. In overleg met Stefan hebben we toen een trainingsschema gemaakt voor mijn 1e Strong Viking van 12 km. Mike en Judith leek het ook wel leuk om zo’n obstacle race te doen. Aangezien papa steeds fitter werd was het vanzelfsprekend dat ze daar ook gingen trainen.
Lisette en Esmee wilde weer gaan sporten nadat ze vele jaren bij de A selecties van de ritmische gym en de turnen hebben gezeten. De keus was toen snel gemaakt om ook naar PF4Y te gaan, want de halve familie trainde daar al en was daar heel tevreden over.

Hoe vaak trainen jullie per week?

We trainen heel verschillend en doen ook verschillende disciplines omdat ieder zo zijn doel heeft.
Gemiddeld trainen we 2 tot 4 keer in de week. Het hoogtepunt is toch wel de bootcamp op zondagochtend in de Gorzen, waar we regelmatig met bijna het voltallige gezin aanwezig zijn.
We proberen Esmee iedere keer over te halen om mee te doen, maar tot op heden zonder resultaat. Esmee traint liever binnen met haar sportmaatje en geloof het of niet, dit is ook familie namelijk haar nichtje.
De bootcamp is een pittige training waar eenieder op zijn of haar niveau kan deelnemen. Wij vinden dit erg leuk want we houden van trainen in de buitenlucht ook al is het soms erg koud of warm en zijn we tot de draad toe nat door de regen.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt bij PF4Y?
          
We hebben allemaal onze eigen doelen. Allemaal hebben we onze conditie aanzienlijk verbeterd. Esmee had een knieblessure. Door een juist trainingsschema heeft ze haar been-, bil- en onderrug spieren zodanig aangesterkt zodat ze van haar knieblessure geen last meer heeft.  Door het toenemen van de spiermassa is ze ook wat voller geworden, wat een persoonlijk doel van haar was.
Mike, Judith en Paul zijn naast de betere conditie ook sterker geworden en zijn wat overtollige kilootjes kwijt waardoor ze harder zijn gaan lopen.  Mede door de training van PF4Y hebben de nodige obstacle runs van 21+ km kunnen uitlopen. Overall voelen we ons door de training van PF4Y fitter. Zijn we hierdoor weerbaarder en zitten we beter in ons vel.

Wat is jullie doel voor de toekomst?

Janine en Lisette: Conditie behouden en/of verbeteren en wat sterker worden.

Esmee: Structureel 3x in de week trainen en 1x hardlopen. Ik word wel steeds sterker maar blijf conditioneel wat achter, dus oortjes in en gaan! 

Judith: Mijn blik is gericht op het kunnen lopen van een halve/hele marathon hierdoor wil ik nog fitter worden.

Mike en Paul: We hebben in 2021 de Iron Viking (42+ km) gelopen en hebben voor oktober as. ons nu ingeschreven voor de Ultra Viking. Dit is een 60+ km obstacle run, die sinds 4 jaar weer een keer in Nederland wordt gehouden. Daarnaast willen we vooral blessure vrij blijven en onze conditie en uithoudingsvermogen verbeteren.

Hoe ervaren jullie de sfeer bij PF4Y?

We ervaren de sfeer bij PF4Y als gezellig en motiverend, wat het leukt maakt om te blijven komen. Niemand kijkt je gek aan en iedereen is bereid je te helpen als je dat nodig hebt of vraagt. Er is persoonlijk contact en begeleiding in deze sportschool en dat maakt het ook veel leuker. Zoals hun visie al aangeeft; sporters zijn geen nummertje. De persoonlijke benadering waarderen we heel erg en daarnaast staan alle trainers altijd voor je klaar voor zowel vragen als voor een praatje.
Vorig jaar januari hebben we bijvoorbeeld ook een obstacle run gelopen waar Stefan ook bij aanwezig was en hebben we er met meerdere leden van PF4Y een sportief weekend van gemaakt.  

Tot slot: Is er nog iets wat jullie onze volgers willen meegeven?

Blijf altijd in jezelf geloven en heb vertrouwen in jezelf, mentaal en lichamelijk. Je kunt altijd meer dan je denkt als je er maar voor de volle 100% voor gaat zowel sportief als privé. Daarnaast is het erg leuk om met elkaar als gezin te sporten. Iedereen op z’n eigen niveau en met eigen doelen. Het is een aanrader om op deze manier gezondheid en plezier te combineren voor jong en iets minder jong. Tenslotte versterkt het ook de onderlinge band en dat ervaren wij in deze individuele maatschappij als een groot plus punt.

    Interview met Femke en Lotte