Interview met Femke & Lotte

 Acht vragen aan…

 Twee vaste gezichten van de gym. Ze zijn altijd keihard aan het trainen, geven nooit op en zijn superfit! Vandaag onze acht vragen aan de gezusters Haaitsma.

Stel jullie zelf even kort voor.

Wij zijn Lotte (28 jaar) en Femke Haaitsma (26 jaar) zussen, vriendinnen en sinds een jaar ook collega's bij dezelfde tandartspraktijk. We delen (bijna) alles. Daarnaast sporten we ook nog eens samen bij de leukste sportschool van Ridderkerk!

Hoelang trainen jullie al bij Personal Fitness 4 You? En waarom hebben jullie voor PF4Y gekozen?

 Lotte: Sinds september 2019 sport ik bij PF4Y. Ik ben begonnen met een strippenkaart om mee te doen met de small group samen met onze vader, dit omdat ik echt begeleiding nodig had in verband met overgewicht. Dus naast alleen het sporten, kreeg ik ook gelijk een passend voedingsschema.

Femke: Ik train nu zo'n 2 jaar bij PF4Y, eigenlijk voornamelijk om fitter te worden en lekkerder in mijn vel te zitten. En na de positieve verhalen van Lot, ben ik ook begonnen met de small group. Het is vooral leuk dat wij dit samen kunnen doen!

Hoe vaak trainen jullie per week? 

Lotte: Elke week doe ik  2 keer per week mee met de small group, en probeer minimaal daarnaast ook 3 a 4 keer zelf te trainen. In het begin deed ik maar 1 keer per week de small group maar doordat ik snel resultaat ging zien werd het eigenlijk een "verslaving".

Je kijkt elke keer weer uit naar de Small Group Training en waar ik in het begin niet goed mee kon komen, wil je nu steeds meer uitgedaagd worden (nu niet gaan overdrijven aub)! En is er soms ook nog tijd voor een gezellig praatje tussendoor. Behalve als Max de training geeft, haha!

Femke: We trainen inderdaad elke week 2 keer mee met de small group. En ik probeer daarnaast ook nog zelf of samen met iemand een paar keer te trainen. Hardlopen vind ik ook leuk om te doen, daarnaast ben ik regelmatig te vinden op de padelbaan in Zwijndrecht!

Doordat je vaak wel met dezelfde mensen sport bij de small group bouw je met sommigen toch een bepaalde band op, wat heel gezellig is.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt bij PF4Y?   

Lotte: Vanaf 4 jaar geleden tot nu ben ik 40 kilo afgevallen, waarvan 30+ bij PF4Y en waar ik eerst een vetpercentage van 47% had heb ik sinds eind november een vetpercentage van 22,5%. Daarom heb ik ook een abonnement op de InBody genomen, zodat ik een stok achter de deur heb en als daarop ook resultaat ziet zorgt dat weer voor extra motivatie om door te gaan.

 Femke: Door het sporten voel ik mij gewoon veel fitter. Hierdoor voel ik mij veel beter dan voorheen en merk ik vanaf het begin tot nu veel sterker ben geworden. In juli heb ik de halve marathon gelopen, dat had ik voorheen niet kunnen doen. 

 Wat is jullie doel voor de toekomst?

Lotte: Het is moeilijk om een specifiek doel te stellen, ik zou nog zeker af willen vallen en sterker willen worden. Ik ben nog niet waar ik wil zijn,  maar daarnaast denk ik ook dat je ook nooit 100% tevreden bent. 

 Femke: Ik wil eigenlijk gewoon zo door gaan met trainen zoals ik nu bezig ben. De halve marathon was tot voor kort eigenlijk mijn doel. En ik ben blij dat ik dat gehaald heb. 

Hoe ervaren jullie de sfeer bij PF4Y? 

We zijn allebei heel erg tevreden over de sfeer bij de sportschool, het is altijd gezellig en wanneer er een "probleem" is kan dit goed bespreekbaar gemaakt worden. 

Daarnaast is het echt een plek waar nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

De small group werkt voor ons heel goed, simpelweg omdat je goede begeleiding krijgt en de trainingen afwisselend zijn. 

Tot slot: Is er nog iets wat jullie ons of onze volgers willen meegeven?

We hopen dat wij hier allebei nog lang en met veel plezier sporten! Bedankt dat jullie dit mogelijk maken voor ons trainers en sorry dat we soms een klein beetje eigenwijs zijn en zeuren!

    interview met Danny