Interview met Ton 

Vandaag het interview met Ton (Beton) Schouwenburg. Naast een eigen bedrijf en vele sociale activiteiten, maakt hij ook tijd om 2 á 3 keer per week bij ons te trainen.
Ton is gemotiveerd, zet zich volledig in en is altijd gezellig.

We zijn trots op je Ton!

Hallo beste sporters, mijn naam is Ton Schouwenburg geboren en getogen in 1960 in ons mooie Ridderkerk en nog altijd hier woonachtig. Ik ben optometrist van beroep en ben bijna dagelijks te vinden bij Schouwenburg Optiek in winkelcentrum Beverwaard. Naast het sporten en werken probeer ik muziek te maken bij Harmonie Slikkerveer en ik trim nog wat bij Trimgroep Oosterpark.

Inmiddels train ik precies 2 jaar bij deze professionele en persoonlijke sportschool PF4Y, meestal 2 X per week, lekker vroeg om 8 uur net voor mijn werk.     

In de loop van jaren werd Teunis, zoals ze mij thuis vaak noemen langzaam aan wat zwaarder en  ronder. Een KVP-tje (kort vet proppie), oorzaak iets te veel feestjes en etentjes, want daar hou ik wel van. Ook bij de muziek zeggen wij altijd “met drank meer klank”.
Beetje trimmen, beetje diëten met weinig resultaat.

PF4Y kende ik eerst niet totdat mijn vrouw Andra als kraamverzorgende bij Stefan over de vloer kwam. Bij de thee werd besproken dat zij nog wel een kandidaat voor personal training kende, waarmee ze mij bedoelde uiteraard.
Al snel maakte ik een afspraak met de trainers van PF4Y en meteen was er een prima klik!        
Haha, ik wilde het wel 3 maandjes een kans geven, trainen onder begeleiding, voedingsschema erop en gaan! Inmiddels is dat al 2 jaar PT, alleen trainen is tot nu toe niks voor mij, ik loop dan al snel de kantjes er weer af. Ik ken mezelf.

Ik ben na hard werken, goede begeleiding, anders eten en minder alcoholische versnaperingen (nog wel steeds etentjes en feestjes hoor) blijvend zo’n 15 kilo afgevallen en 4 maten kleiner in de maat van de spijkerbroek. 

Voor de toekomst wil ik dat graag zo houden of als het even kan hier en daar een spiertje erbij.
Dus ga ik nog steeds wekelijks 2 keer trouw en met plezier kan ik je zeggen naar de training.

Dat plezier komt mede door de sfeer die in de sportschool van PF4Y heerst, zelfs met de muziekkeuze proberen ze rekening te houden met wie er in de fitnessruimte aanwezig zijn. De trainers spelen ook allemaal een belangrijke rol, ze kennen iedereen bij naam, corrigeren je met de oefeningen waar nodig en zijn doorgaans vrolijk.
Inmiddels traint bijna mijn hele gezin bij PF4Y, allemaal met hun eigen doelen.

Tot slot kan ik je adviseren, ga niet naar zo’n grote landelijke tent maar kies echt voor het persoonlijke en als het even kan voor PF4Y. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze keuze heb gemaakt.
Vrijwel alle trainers hebben mij begeleid in de PT,  waarschijnlijk omdat ik zo lastig ben, Haha.
Deze trainers oefenen hun vak uit met veel passie en plezier, ieder op zijn eigen wijze dat merk je aan alles. Er is een ding wat zij allemaal precies hetzelfde hebben, dat gemene lachje als jij scheel kijkt van de verzuring bij een oefening of als je hartslag naar 170 is gebracht, dan hebben zij het pas echt naar hun zin.  
Oh ja, voor de meeste sporters hebben ze wel een bijnaam paraat, die van mij is Ton Beton, geen idee of ze dit serieus bedoelen?!

interview met yvonne, Lianne en Carla