Meet the Trainer: Joël

In deze rubriek gaan we persoonlijke vragen stellen aan de trainers. Deze week leren jullie Joël beter kennen!

Joel

Naam

Joël van Kuilenburg

Leeftijd

28

Wie is je (sport)held

Kobe Bryant, Killer mentaliteit. Hij zocht vaak de grens op en ging er ook regelmatig overheen om te winnen. Mijn favoriete anekdote over Kobe: Team USA was zich na een paar verloren finales op de olympische spelen aan het voorbereiden in Las Vegas. Het hele team was gaan stappen en kwam pas om 5:00 thuis, toen kwamen ze Kobe tegen in de lift die onderweg was naar de gym. Het hele team raakte geïnspireerd en ging vervolgens ook iedere dag om 5:00 naar de gym.

Hobby’s

Ik hou van gezelligheid en ben dan ook  beschikbaar voor alle feesten en partijen, daarnaast voetbal ik nog en train zelf ook veel.

Wat misschien minder mensen van me weten is dat ik altijd erg bezig ben met muziek. Ik heb ook een dj set thuis staan.
 Daarnaast geniet ik ook van buiten wandelen, met een podcast op,

Favoriete muzieknummer tijdens trainen

Emdees – zweihundertnein (klvr happy fast lane remix) staat op soundcloud.
Vrolijk, hard en de tekst you can’t stop me now. Ideale pompnummer!

Welke inspirerende film, boek of serie raad je aan?

Last chance u(niversity)

Gaat over het jonge mannen die nog een laatste kans krijgen om hun droom waar te maken, anders ligt er vaak een uitzichtloze situatie in het verschiet.

Als je een dagje zou willen ruilen, met wie zou je dan willen ruilen?

Mike Thurston, als je hem ziet begrijp je me gelijk!

Waarom ben je dit werk gaan doen?

M’n broers vroegen me of ik 2 avonden in de week wilde bij springen, ik trainde toen al een jaar of 6 voor mezelf. Na mijn papieren gehaald te hebben ben ik bij PF4Y gaan werken, en al snel werden dit meer uren. Het training geven ging me vrij gemakkelijk af, aangezien ik ook vaak de leiding nam met trainen met vrienden.

Ik merkte  dat het me veel voldoening gaf als mensen vooruit gingen. Nu 4,5 jaar later en wat bijscholing verder, werk ik nu full time als trainer voor zowel PF4Y als mijzelf en heb daar nog geen moment spijt van gehad!

Wat vind je het leukste aan het werk?

De afwisseling van verschillende mensen die ik training mag geven, ieder op zijn eigen niveau maar allemaal met hetzelfde doel; beter willen worden. Ook de sfeer die hier hangt vind ik echt heel goed, en dan maakt het ook voor mij makkelijker om gebroken dagen te werken, omdat het soms niet als werk voelt als ik s ’avonds weer terug moet komen. 

Wat vind je het minst leuke aan het werk?

Soms merk ik dat werk een beetje ten koste gaat van mijn eigen krachttraining. Dat ben ik lekker aan het trainen en moet ik de training onderbreken, omdat er wat tussendoor komt.
En soms heb ik mijn dag wel is niet en dan is het lastig dat ik me niet lekker achter een computer kan verbergen. Maar ik mag zeker niet klagen!!

Wat was je gaan doen als je dit werk niet had gedaan?

Het leger heeft me altijd getrokken, en anders was ik waarschijnlijk alsnog in de sport beland.

Hoe ziet jouw favoriete eigen training er uit?

Ik haal tegenwoordig het meeste voldoening uit een zware benen of pull dag (samen met m’n trainingsmaat Barrie), vroeger was dat altijd borst en schouders. Max noemde me altijd shoulder boy

Wat is jouw favoriete eten?

Sushi of toko(in mijn ogen de beste keuken van de wereld)

Wat zijn jouw doelstellingen op korte en op lange termijn?

Korte termijn doelstelling:

Op persoonlijk vlak wil ik mijn shape van vorig jaar overtreffen, ik ben dit jaar wat later begonnen zodat ik niet voor de zomer al ben opgebrand. Ik wil op zakelijk gebied blijven groeien, qua trainingen zit ik al wel een beetje op mijn limiet, dus ik ben nu bezig op andere manier verder te groeien.

Lange termijn doelstelling:

Persoonlijk vlak: Een lichaam krijgen waar de Mens Health niet om heen kan;)
Zakelijk vlak: De kwaliteit en sfeer van PF4Y blijven waarborgen, en helpen om het bedrijf gezond te houden. We hebben toch wat moois neergezet met z’n allen en daar mogen we trots op zijn vind ik.

Lezersvraag 1: Hoe ga je om met klagende sporters?

Heel simpel; ik ben Oost-Indisch doof!

Lezersvraag 2: Hoe vaak train je zelf per week?

6 keer krachtraining en ik speel sporadisch nog wel is een potje voetbal .

Lezersvraag 3: Nooit meer krachttraining of nooit meer naar een festival?

Allereerst wat een rot vraag, dan zou ik toch gaan voor nooit meer een festival. Dan ga ik in de winter wel wat meer feestjes binnen:)

Heb je nog tips die wilt meegeven?

Op sportief vlak: Maak van je slaap een prioriteit als je wilt afvallen of gespierder wilt worden, slapen is een ontzettend belangrijke factor die vaak vergeten wordt.

Op persoonlijk vlak: Je kan beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan!

    Meet the trainer Jesper