Meet the trainer: Stefan

In deze rubriek gaan we persoonlijke vragen stellen aan de trainers. Deze week leren jullie oprichter Stefan beter kennen!

Naam:

Stefan

 

Leeftijd:

38 jaar (oké, bijna 39..)

 

Wie is je (sport)held:

John de Wolf 

 

Hobby’s:

Fitness (uiteraard) & hardlopen (achter m’n twee zoontjes aan dan..)

 

Favoriete muzieknummer tijdens trainen:

Alles met een goede beat.

 

Welke inspirerende film, boek of serie raad je aan?

Ik kijk vooral series op Netflix ter ontspanning na het werk of als de kinderen op bed liggen. Ik kan niet één specifieke serie, film of boek zo benoemen.

 

Als je een dagje zou willen ruilen, met wie zou je dan willen ruilen?

Ik zou een dag als kinderarts (of kinderverpleegkundige) willen werken. Lijkt me nog steeds een ontzettend mooi en dankbaar beroep, ook al ligt het nu misschien wat gevoeliger nu ik zelf twee kleine kinderen heb.

 

 Waarom ben je dit werk gaan doen?

Bij toeval ben ik ongeveer achttien jaar geleden de fitnessbranche ingerold. Ik liep stage op een basisschool voor een andere opleiding, maar dat was niet iets wat ik mezelf veertig jaar lang zag doen. Ik deed indertijd al aan fitness, maar niet zo fanatiek als nu. Toch leek het me wel leuk, want ik houd van de sociale contacten en vind het leuk om mensen mijn kennis over te brengen. Nu achttien jaar verder en nooit spijt van deze beslissing gehad.

 

 Wat vind je het leukste aan het werk?

Zoals hierboven benoemd de sociale contacten en het overbrengen van mijn kennis. Sinds september ben ik ook weer bezig met een nieuwe opleiding (Milo performance & education), omdat je in het vak van Personal trainer simpelweg nooit uitgeleerd bent. Als ondernemer blijft het interessant om jezelf zo goed mogelijk in de markt te zetten. Er is tegenwoordig een overload aan Personal trainers, want na een simpele weekendopleiding zonder enige basiskennis mag je jezelf al Personal trainer noemen.

 

Wat vind je het minst leuke aan het werk?

Niet specifiek aan mijn werk, want dat vind ik helemaal top. Het is meer dat het vak van Personal trainer geen beschermd beroep is, waardoor ik regelmatig dingen voorbij zie komen (ook zeker op social media), waarvan ik denk; “Waarom doe/zeg je dit?”.

 

 Wat was je gaan doen als je dit werk niet had gedaan?

Vroeger wilde ik graag kinderarts worden. Helaas was ik een wat lastige puber (sorry pa en ma) en zat dat er uiteindelijk niet in.

 

Hoe ziet jouw favoriete eigen training er uit?

Ik heb niet één specifieke favo training. Mijn trainingsweek bestaat uit één push, pull en leg workout, aangevuld met twee fullbody workouts. Ik zorg door een evenwichtig setvolume dat alle spiergroepen evenveel aan bod komen per week.

 

Wat is jouw favoriete eten?

Van een goed stuk vlees kan het water me uit de mond lopen.

 

Wat zijn jouw doelstellingen op korte en op lange termijn?

In maart examen doen voor mijn opleiding, dus het doel is uiteraard dat positief af te sluiten. Verder blijf ik me continu verdiepen in de laatste nieuwe inzichten op fitnessgebied en wil ik als volgende opleiding nog wat dieper op de begeleiding van lifestyle/voeding ingaan.

Lezersvraag 1: 

Hoe combineer je een gezellig sociaal leven (drankjes,hapjes etc. weekend) met je sportdoelen?

Doordeweeks probeer ik m’n voeding zoveel mogelijk stabiel te houden wat betreft calorieën. In de weekenden heb ik daardoor wat meer speling, zonder echt volledig uit de bocht te vliegen. Ik drink nauwelijks alcohol. Enkel als ik uiteten ga vind ik een droog wit wijntje (oké, soms twee) lekker bij het eten. Daar geniet ik dan ook echt van. Zomers op een festival drink ik vaak wel een paar drankjes, maar dat is ook niet wekelijks. Balans blijft het belangrijkste. 

Lezersvraag 2: 
Hoe zit je ultieme weekend eruit?

 Dan start m’n weekend met uitslapen! Lekker tot een uurtje of 9.00/9.30u op bed liggen en rustig wakker worden. Op het gemak ontbijten en dan (uiteraard) een uurtje trainen. Na de lunch lekker relaxen, beetje Netflixen en vooral niet op de klok kijken. In de avond een hapje eten in de stad en een drankje doen. Wel op tijd naar bed, want een nachtje doorhalen trek ik niet echt meer, zeg maar…
Zondag lekker uitslapen en rest van de dag op de bank hangen en voetbal kijken.
Dat lijkt me ultiem! 

Lezersvraag 3:
Waarom ben jij gespierder dan je broers?

Haha ik train harder! 

Heb je nog tips die wilt meegeven?

Geloof niet alles wat je op social media leest en ziet. Dat is namelijk niet de échte wereld!

    Meet the trainer Thiemo