Personal Fitness 4 You bestaat tien jaar en viert feest met leden

Op 2 maart 2024 vierde Personal Fitness 4 You een feestje. De reden? Het tien jarig bestaan van de sportschool in Ridderkerk. Het werd groots gevierd, samen met alle leden. Natuurlijk werd er die dag gesport. Leden konden deelnemen aan uiteenlopende clinics en ook stond het beruchte ijsbad op het programma voor de echte daredevils. In de middag werd er geproost op nog veel meer sportieve jaren. Beleef je de dag met ons mee? 

Nieuwe dingen proberen

“Sluit je ogen en keer naar binnen, wat voel je?” Yoga docente Liesbeth start het sportieve feest op 2 maart. Zij geeft een toegankelijke yogales voor een groep vrouwen. Voor velen is het de eerste kennismaking en dat smaakt naar meer. Dat geldt ook voor de groep die daarna komt. Allemaal mannen. Zij openen hun hart tijdens een les broga. “Dat is waar sport ook om draait”, zegt Stefan van Kuilenburg, “nieuwe dingen proberen, jezelf uitdagen. Dat is leuk en leerzaam, je ontdekt weer wat nieuws over jezelf.” 

Nieuwe dingen proberen. Dat deden Stefan en Maxime van Kuilenburg tien jaar geleden ook. Op 1 januari 2014 startten zij met ondernemen. Vanaf nul beginnen in een kleine box aan de Tinstraat in Ridderkerk. De eerste sporters klopten via ons netwerk aan. Maxime: “Dat we tien jaar later hier zouden staan? Nee, dat hadden we nooit bedacht!” De sportschool blijft groeien. Zowel qua ledenaantal als qua vierkante meters. En de sporters groeien eveneens. Maxime: “Jongeren worden volwassen. Ouders worden grootouders. We hebben veel mensen goed leren kennen, en levens veranderende transformaties meegemaakt. Daar is het ons nog steeds om te doen: mensen helpen.”

Deadlift en Bench press clinic

Specialisten Raymon en Nabil helpen een handje mee tijdens het feestje in Ridderkerk. Zij delen hun kennis en helpen technieken verfijnen tijdens de bench press en deadlift clinics. Voor veel leden zijn deze oefeningen een vast onderdeel van het trainingsschema. Hoe leuk is het dan als er een specialist meekijkt met de uitvoering en de beste tips geeft? Alle leden hangen aan de lippen van deze ingevlogen trainers als de fijne kneepjes van het vak worden gedeeld. Vele nieuwe persoonlijke records staan genoteerd en dat levert een boel blije gezichten op. 

 Actie in de tent

Ferme stoten en krachtige kicks zorgen voor een boel kabaal. Er is positieve energie voelbaar tijdens de boksles van trainer Ron, bekend van Parkison boksen. Hij zorgt voor flink wat actie in de tent. En aan plezier geen gebrek tijdens een ogenschijnlijk simpele coördinatie oefening met tennisballen. Niet is minder waar. Alle sporters zijn stuk voor stuk uitgedaagd net dat beetje extra te zetten. 

IMG 20240403 WA0003

Niet bang!

Ondertussen bewegen mensen zich naar buiten. Nieuwsgierige ogen draaien naar de baden met ijs. Het is duidelijk: de mensen in zwemkleding gaan een gokje wagen. De mensen in gewone kleding komen een kijkje nemen. Na een verhelderende uitleg over het nemen van een ijsbad stappen de eerste sporters zonder probleem het bad in. De toon is gezet: De sporters van Personal Fitness 4 you zijn niet bang aangelegd en blijven minutenlang kalm zitten. 

Mensen zitten in ijsbad

“Tof toch?” Een trotse Stefan: Het is echt een geweldige dag. Zowel op sportief als persoonlijk vlak: Veel sporters hebben zichzelf verbaasd door het ijsbad in te gaan. Het is super om dat vandaag mogelijk te maken.” 

Lachen

Iedereen is weer fris en fruitig dankzij het ijs. Het is tijd voor borrel in plaatselijke kroeg Taveerne Den Dill. Daar worden herinneringen opgehaald, geweldige sporters geprezen en nagepraat over de dag. Maxime: “Op voorhand hoopten we dat mensen terugkijken met een lach op deze dag.” “Dat is wel gelukt” vult Stefan aan. Op naar de volgende tien jaar!

Geschreven door Loes Koolhof

Ook zijn Stefan en Maxime nog geïnterviewd door Radio Ridderkerk. Hieronder te beluisteren. 

 

    Volgende artikel