thiemo Blaak: van stagiair naar vaste kracht

Thiemo Blaak startte twee jaar geleden bij Personal Fitness 4 You. De student Sport en Bewegen vond zijn stage bij de sportstudio in Ridderkerk. Per september 2017 een dag in de week om te beginnen en de andere dagen ging hij naar school. Na de kerstvakantie van datzelfde jaar werden het twee stagedagen, hij wilde zich verder ontwikkelen. En nu? Nu heeft Thiemo zich meer dan bewezen. Hij heeft een diploma niveau 3 op zak, is bezig met de laatste anderhalf jaar van niveau 4, heeft bergen met kennis en vaardigheden opgedaan, heeft sinds november van dit kalenderjaar een contract bij de sportstudio bemachtigt en is een van de gezichten. Tijd voor een kort gesprek met hem over toen, nu en de toekomst.

Toen
Het begon allemaal na de zomervakantie van 2017. Het luieren zat er op. Het was tijd voor actie! De student kon starten bij Personal Fitness 4 You. Dat hij keurig voorbereid verscheen is een feit. Thiemo was op zijn eerste dag namelijk ruim voordat zijn werkdag begon aanwezig. “Wanneer maak je dat nog mee?” vraagt Maxime van Kuilenburg, de stagebegeleider van Thiemo. “Hij stapte minstens een kwartier voor tijd binnen.”

Die eerste dag kan Thiemo zelf ook nog goed voor de geest halen. Maar, niet vanwege het feit dat hij een kwartier voor werktijd aanwezig was. “Ik ben namelijk altijd lekker op tijd.” Nee, de destijds kersverse stagiair vond die eerste dagen best wel spannend. “Alles was nieuw. Het werk en ook de mensen. Ik kende natuurlijk nog niemand.”

Nu
En nu, nu kent Thiemo iedereen. Dat is in tegenstelling tot twee jaar geleden dus compleet anders. Hij spreekt met iedereen en geniet daar zichtbaar van. Het gevolg is dat alle sporters ook precies weten wie Thiemo is. Hoe zij hem omschrijven? “Vrolijk, kundig en altijd in voor een praatje.” De jongeman durft dit te beamen: “Ik heb in die jaren ontzettend veel geleerd van Stefan en Maxime (eigenaren Personal Fitness 4 You). Mijn kennis over fitness is enorm gegroeid. En ja, het praten met alle sporters gaat nu veel makkelijker dan toen ik startte. Dat is mooi meegenomen.”

Groepstraining en individuele training
Op de vraag wat hij leuker vindt, groepstrainingen of individuele training geeft hij bij beide de voordelen. “Bij individuele training vind ik het intensieve contact met de sporters leuk. Ik ben echt 1 op 1 met hen bezig en we werken samen aan de doelen. En de groeptrainingen, die vindt hij reuze gezellig. Thiemo: “Ik mag altijd met een energieke groep sporters aan de slag. Hard trainen en plezier hebben gaan prima samen.” Kiezen tussen de twee trainingsvormen kan hij niet, de combinatie vindt hij het leukste.

Studie en werk
Naast de uren werk studeert Thiemo nog gewoon. De combinatie werken en studie bevalt hem goed. Zijn niveau 3 diploma Sport en Bewegen heeft hij al binnen. Hij is nu bezig met niveau 4 en dat gaat hem uitstekend af. Zijn doel is natuurlijk dat papiertje bemachtigen. Toch heeft hij ook tussendoelen, want voor veel vakken kan hij certificaten behalen. Voor sportmassage bijvoorbeeld. Dit is onderdeel van zijn opleiding en theorie en praktijk gaan bij dit soort vakken hand in hand. Dat betekent dus praktijklessen met klasgenoten. Thiemo: “Laatst moesten we elkaars kont masseren. Dat was best gênant maar na vijf minuten in de blote kont liggen ben je ook wel gewend.” En zo leert Thiemo over fitness en over alles wat met fitness te maken heeft. Voorlopig is hij nog niet uitgeleerd.

Toekomst
Over anderhalf jaar is de jonge trainer weer een diploma rijker en daarna: “Ik hoop dat ik bij Personal Fitness 4 You blijf werken en misschien start ik wel met de opleiding fysiotherapie.” 

De broers Van Kuilenburg zijn maar wat blij met Thiemo aan hun zij. “Hij heeft een ontzettende groei doorgemaakt en hij blijft leergierig. We kunnen op hem bouwen en de sporters en ook wij zijn gek op hem.”