Beste fruit om af te vallen

Dat goed en gebalanceerd eten van belang is voor een gezonde levensstijl en dat dit in combinatie met voldoende beweging ervoor kan zorgen dat afvallen gemakkelijker gaat, dat is algemeen bekend. Wist jij echter ook dat het eten van verschillende fruitsoorten hier extra aan kan bijdragen? Welk type fruit werkt het beste bij het afvallen en zorgt ervoor dat je gemakkelijk gezond kan blijven eten? Wij lichten er een aantal toe. 

Afvallen van fruit?

Kiwi

Het eten van een kiwi is misschien wel de beste keuze die je kunt maken als het aankomt op fruit in combinatie met afvallen. Een kiwi zorgt er namelijk voor dat je minder snel zin hebt in het eten van zoetigheid, verbetert de stofwisseling, beheerst de bloedsuikerspiegel, verbetert je cholesterolniveau en zit bomvol vezels (goed voor de darmflora) en vitamines. De ideale combinatie dus en het perfecte tussendoortje wanneer je graag wat afvalt.

Appel

Het eten van een appel kan bijdragen aan de vetverbranding door het ursolzuur wat zich bevind in de schil van dit type fruit. Daarnaast bevat een appel veel vezels en is het laag in calorieën. Uiteraard is het eten van te weinig calorieën niet waar het om draait om af te vallen, maar kan een appel wel een goede optie zijn wanneer jouw lichaam aangeeft behoefte te hebben aan voedingsstoffen.

Banaan

Een banaan bevat meer calorieën dan gemiddeld, maar is zeker een verantwoorde keuze als je wilt afvallen en zin hebt in een stuk fruit. Een banaan bevat namelijk niet alleen vezels, maar ook magnesium, kalium, diverse antioxidanten en vitamine C, A en B6. Het zorgt voor een gecontroleerde suikerspiegel en een beter cholesterolgehalte. Kortom, gewoon lekker blijven gebruiken door jouw havermout of kwark in de ochtend.

Bessen

Een bes zoals een braam, bosbes of framboos is een caloriearm type fruit dat vol gezonde voedingsstoffen en vezels zit. Ideaal dus om te eten tijdens een periode van gezonde focus. Het eten van bessen heeft daarnaast een positieve impact op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en werkt ontstekingsremmend. Het wordt gezien als een echte superfood.

Avocado

Avocado is een type ‘fruit’ dat veel vet bevat, maar ondanks dit een goede toevoeging is op jouw voedingspatroon. Waarom? Een avocado bevat enkel gezonde vetten, wat een positieve impact heeft op jouw stofwisseling en ervoor zorgt dat je in ruststand meer calorieën verbrand. Daarnaast geeft het je snel en lang een vol gevoel, waardoor je zeker geen behoefte zult hebben aan (slechte) tussendoortjes. Voeg avocado toe aan een salade of eet het op brood in combinatie met een gekookt ei of zalm en je kunt er gegarandeerd weer een aantal uur tegenaan.

Hou een maximum van 2 tot 3 stuks fruit per dag aan. 

Volgende artikel