sporten oppakken na de vakantie: Hoe ga je van start?

HEERLIJK, de vakantieperiode. Niks moet, alles mag. En daar weten we allemaal wel raad mee. Even een terrasje, lekker barbecueën, een ijsje, feestjes en met een beetje geluk gaan we ook nog op vakantie. De zomer zit vol gezelligheid en dat staat soms het sporten in de weg. Je vaste trainingsdagen zijn ineens geen trainingsdagen meer. Je gezonde eetpatroon verdwijnt langzaam uit beeld. Ongemerkt raak je minder fit.

Erg? Absoluut niet! Maar zo’n periode maakt het wel moeilijk om het sporten weer op te pakken. Want ja, hoe langer je afwezig bent hoe moeilijker het wordt om weer te gaan. En je zat er voor de vakantie juist zo lekker in. Hoe kom je terug op dat niveau? Onderstaande kan je helpen!

3, 2, 1, start!
Afspreken
Spreek af wanneer je gaat sporten. Met jezelf, je trainer of met een trainingsmaatje. Afspraak is immers afspraak!

Trainingsschema
Starten met een schone lei, dat is altijd een goed idee. Start met een nieuw trainingsschema en ga met frisse energie en nieuwe doelen aan de slag.

Groepstraining
Sluit aan bij een groepstraining! De positieve energie van de andere sporters werkt aanstekelijk.

Gezond
Kies voor gezonde producten! Gezond eten en drinken geeft je (naast dat het goed is voor je lichaam en brein) een prettig gevoel, zeker op de lange termijn. De combinatie van gezonde voeding en sporten geeft je dat extra zetje in de rug.

Wegen
Stap op de weegschaal voor je eerste training. Misschien niet je favoriete onderdeel, maar wel een belangrijke. Waarom? Zo weet je exact wat er tijdens de vakantie is gebeurd. Dankzij de actuele getallen kun je jouw progressie tijdens de daaropvolgende trainingsweken volgen.

Bouw op
Ga niet te hard en te zwaar van start! Na een periode van minder of niet sporten is het verstandig je trainingen langzaam op te bouwen. Beter voor je lijf en het voorkomt dat je door te veel spierpijn de rest van de week niet meer sport.

Het resultaat
En dan, na die eerste training besef je weer hoe HEERLIJK sporten is. Het geeft voldoening en energie. Wat nog rest is doorpakken en voor je het weet zit je weer in een geweldige trainingsflow.